ENTREVISTA A ANDREU SERVER, PROFESSOR DE L’IES SANTANYÍ I AUTOR DEL LLIBRE LES IGUANES SÓN BLAUGRANA, PUBLICAT RECENTMENT

Miriam Fernández Ramallo i Nuria Herrera, 3r d’ESO AMF i NH: Hola, fa poc que has publicat un llibre amb un títol peculiar, Les iguanes són blaugrana. Quin significat té?

Andreu Server: aquest títol es va inspirar en una cita d'un altre llibre que es deia Raó blaugrana, de Bernat Nadal. En ell s'afirma que si Darwin hagués previst que l'Homo Erectus en un grapat de milers d'anys acabaria essent del Barça, hagués hagut de modificar la teoria de l'evolució de les espècies. Bernat Nadal deia que arribaria un dia en què fins i tot les tortugues i les iguanes serien del Barça. Jo pens que ja ha arribat el dia: tothom vol ser del Barça, els nins petits porten camisetes de Messi, el Bernabéu ens aplaudeix...

MF i NH: Quant de temps has estat escrivint-lo?

AS: Quasi 2 anys.

MF i NH: Tens la inquietud d'escriure des de molt jove?

AS: Sí; de fet, sempre he escrit. Tenc alguns llibres dins el calaix, i també col·labor a la premsa, des de diaris fins a revistes d'informació general.

MF i NH: De què tracta el llibre?

AS: Són 26 relats sobre l'última dècada triomfant del FC Barcelona, on s'hi barregen personatges i situacions de la quotidianitat més perversa i actual: corrupció, tràfic d'influències, sexe, droga, mort, infidelitats o el món tèrbol de la premsa groga i dels realities televisius; tot ben amanit amb unes dosis d'ironia i sarcasme.
MF i NH: De quin gènere és?

AS: És de gènere narratiu.

MF i NH: És realitat o ficció?

AS: És ficció, malgrat en les distintes situacions i personatges hi trobam, com he dit, bocins de realitat actual.

MF i NH: Com han estat les negociacions amb l'editorial?

AS: En principi vaig presentar el projecte a Lleonard Muntaner, li va agradar i va decidir publicar-ho. En l'edició han col·laborat l'Ajuntament de Santanyí i la PB Els Tamarells.

MF i NH: Tens previst escriure altres obres? Havies publicat res anteriorment?

AS: Tenc un llibre de poesia publicat que es diu Mare, manis, i no m'atur d'escriure. La publicació ja es veurà.

MF i NH: Vols afegir res més?

AS: Moltes gràcies per el vostre interès i si us decidiu a llegir el llibre, ben segur que passareu una bona estona.


MF i NH: Gràcies per la teva atenció.Comentaris