Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones

MANIFEST DE L’IES SANTANYÍ CONTRA
LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE
Avui, Dia Internacional de la No Violència Contra les Dones i les Nines ens trobem un any més per dir  prou a les agressions masclistes, per dir no als atacs patriarcals, per dir mai més un nou assassinat.
Enguany 6 dones han estat assassinades a la nostra Comunitat Autònoma, la darrera, la setmana passada. Segons les dades de la Delegació del Govern per a la Violència de Gènere, des del 2008 han mort 19 dones a les Balears en casos de violència masclista.

Tots érem i tots som, víctimes de la violència promoguda i tolerada per un sistema extremadament dur cap a les dones. Unes regles del joc d’aparença natural, inamovible; arrelades fins i tot a les més petites quotidianitats.
-Cap més dona maltractada,
-cap més dona humiliada,
-cap més dona violentada pels cànons de bellesa tradicionals,
-cap més dona silenciada,
-cap més dona sense dret a decidir sobre el seu cos,
-cap més dona sense poder ser mare quan ella així ho decideixi.
Des del record i el reconeixement de totes i cadascuna de les dones que pateixen o han patit violència, tothom ha de lluitar contra aquesta estructura injusta i perniciosa que ens corromp, empoderem-nos un dia més per fer front al sistema patriarcal.
Avui i cada divendres del curs, recordarem totes aquelles companyes mortes o maltractades únicament pel fet de ser dones, amb el llaç morat perquè l’IES SANTANYÍ diu PROU.
Cap més episodi de violència contra les dones, ni físic, ni psicològic, ni econòmic, ni patrimonial, ni institucional!
Per això cridem tots ben fort ara:

PROU!


Comentaris