Trobada CAI a Santander

Mateu Ferrer Vallbona. 3r B

Els dies  4 ,5 i 6 de novembre de 2016, Santander va ser la ciutat seu de la quarta edició de les Trobades de Consells de Participació Infantil i Adolescent, esdeveniment promogut per UNICEF Comité Espanyol,
l’Ajuntament de Santander  i la Plataforma d’Infància Opina. Més de dos-cents nins i nines d’arreu de tot l’estat van participar-hi.

El municipi de Santanyí hi va ser representat.
Hi érem presents alumnes de l’IES Santanyí, del col·legi Bisbe Verger i del C.P Blai Bonet. Per part de l’IES hi varen anar na Clàudia Perelló de 2n B i en Mateu Ferrer de 3  B. Les Trobades es varen realitzar al paranimf del Palau de la Magdalena de Santander.
El primer dia ens va rebre la Presidenta de Santander i l’exbatle i actual Ministre de foment. Les jornades consistien en grups de treball mesclats, on s’exposaven els punts positius i negatius dels respectius municipis. Un dels acords importants va ser la necessitat d’instal·lar  una potabilitzadora d’aigua per tal de millorar-ne la  qualitat a cada municipi.
Són espais d’apropament entre els nins,les nines i adolescents que en diferents llocs de la geografia espanyola formen part d’òrgans de participació. Aquestes trobades  els permeten reunir-se, compartir i intercanviar experiències, aportar, participar i posar en comú les qüestions que més els preocupen. A partir dels seves reflexions s’elabora un manifest conjunt que es presenta a les autoritats competents amb un objectiu molt clar: que les seves veus siguin escoltades.
Els objectius de la IV trobada són:
Facilitar l’exercici del dret dels nins,nines i adolescents a participar en tot el que els afecta.
Promoure i potenciar les estructures de participació infantil d’àmbit local posant en valor el seu dret a ser escoltats i tinguts en compte.
Conèixer les demandes dels nins,nines i adolescents per incloure-les al Pla Estratègic Nacional d’Infància i Adolescància i a l’Informe d’Espanya que es presentarà a les Nacions Unides sobre el compliment dels sues drets.
Va ser una experiència inoblidable, encara que l’estança a l’hotel hagués pogut ser millor.

Més informació

Comentaris