Xibius Es Trenc

Martí

 
El Grup Balear d'Ornitologia (GOB) va denunciar que hi havia algunes irregularitats en el procés d'autorització d'instal·lacions temporals a les platges de les Balears, com xibius.

Els sis que hi havia a la platja des Trenc tenen els dies comptats, ja que després d’una sentència del tribunal suprem, l’ajuntament de Campos està obligat a demolir-los.
Segons la sentència del tribunal suprem les platges naturals (no urbanes) de l'estat no poden tenir xibius de ciment, tant sols es possible que s'instal·lin durant la temprada d'estiu i en finalitzar-la al novembre es tornin a retirar. A més que les dimensions que dicta la Llei de Costes són menors a les que hi ha en la actualitat en es Trenc.

El 22 de maig varen començar els esbucaments dels xibius que es varen dur a terme de nit per no molestar els banyistes.
D’altra banda, l’Ajuntament de Campos ha tret ja a licitació els xibius desmuntables que substituiran els actuals. El concurs s’ha desglossat en 12 apartats, 6 que corresponen als nous xibius i 6 per al servei de para-sols, hamaques i neteja de la platja. Els nous xibius tendran 70 metres quadrats de superfície,  enfront dels 150 que tenien els actuals.

Comentaris