HISTÒRIA DELS PLÀSTICS

Eneko Martínez i Joan Rosselló 1r B


Des de quan hi ha plàstics?

Alexander Parkes va inventar el 1862 la parkesina, el primer plàstic fet per l'home.

Durant la dècada del 1800 el desenvolupament dels plàstics es va accelerar gràcies al descobriment de la vulcanització per Charles Goodyear.
El primer plàstic totalment artificial va ser la baquelita, descoberta i comercialitzada per Leo Hendrik Baekeland el 1907, era un tipus de plàstic barat, no inflamable i polivalent que va ser força popular.
  (Baquelita)

                  Què és la Fibra Sintètica?

      Les fibres sintètiques són el resultat de la recerca científica per tal de voler millorar les fibres naturals que proporcionen algunes plantes i animals

Les fibres sintètiques s'obtenen de tres fonts principals: la cel·lulosa, el petroli i els minerals.

      Des de quan hi ha productes envasats en plàstic?

     Els primers envasos varen ser creats fa 10.000 anys. Al 1950 va començar l’us dels plàstics. Va anar augmentant el consum de plàstic les ultimes decades fins a les 299 tones i ara hi ha una diferencia de 297.5 tones desde el 1950.KYG
     
                                      


Quan i on es va prohibir per primera vegada l’ús de bosses de plàstic?

Des del 24 octubre l’ús de bosses de plàstic està completament prohibit i durament penat a Rwanda, Uganda, Gabon, Kenya o Etiòpia, altres països africans com Tanzània, Sud-àfrica, el Marroc, Botswana, Txad, la RDC, Ghana, Togo, el Congo i Eritrea prohibeixen la circulació de bosses de plàstic fines i per tant menys reutilitzables.

Comentaris